Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Katarina Gospic

,

Den sociala hjärnan

Katarina Gospic, hjärnforskare och författare till bästsäljande Välj rätt! En guide till bra beslut, är tillbaka med en ny inspirerande bok. Den här gången visar hon på vikten av våra sociala relationer för vår hälsa, välmående och prestation.

”Ubuntu” är ett afrikanskt uttryck för ”jag är, för att vi är” och beskriver hur vår existens är beroende av andra. Det är precis så hjärnan och kroppen fungerar ända ner på cellnivå. Alla celler behöver varandra för att vi ska kunna överleva. En cancercell som egoistiskt roffar åt sig all näring från de friska cellerna leder till sjukdom och död.

Hjärnan är central för vilka vi är. Den definierar vårt jag och vår självbild och är oerhört känslig för vad andra tycker. Om vi vill maximera våra livsmöjligheter behöver vi förstå hur hjärnan fungerar och hur avgörande våra sociala relationer är för hälsa, välmående och prestation.

Följ med hjärnforskaren Katarina Gospic på en spännande resa, där hon genom de senaste forskningsrönen visar hur kärlek, generositet och samarbete är våra bästa överlevnadsstrategier.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
  • ISBN 9789173375528
  • Genre
  • Releasedatum 2014-01-15
  • Omfång 184 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker