Book CoverBook CoverBook Cover

Guld

Vad skulle du offra för dem du älskar? Chris Cleave, som skrev succén Little Bee, är tillbaka med en ny roman som får läsaren att sitta med hjärtat i halsgropen.

Kate och Zoe lärde känna varandra när de var nitton och blev antagna till det nationella träningsprogrammet för velodromcykling, en sport som kräver både intensivt fokus, styrka och en orubblig vilja. Nu är de trettiotvå år gamla och står redo för sin sista och största tävling, OS i London 2012. Båda vill desperat vinna guld – och mer än att bara vinna en medalj står på spel.

Kate har en mer naturlig begåvning, men omständigheterna i hennes liv gör det svårt. Hennes åttaåriga dotter Sophie har haft leukemi och familjen fasar för ett återfall av den sjukdom som nästan blev hennes död tre år tidigare. Den hängivna och självuppoffrande Kate vet om att hennes dotter är sårbar, men efter de senaste månadernas hårda träning är hon inte riktigt mottaglig för besked om den värsta tänkbara diagnosen.

Den intensiva och distanserade Zoes tvångsmässiga vilja att till varje pris vinna har mer än en gång hotat hennes vänskap med Kate. Kommer hon att låta sin besatthet och det övertag hon har på grund av Kates privata situation hota de vänskapsband de haft i mer än ett decennium?

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker