Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Hur jag dog

Och fick klart för mig hur allt hänger ihop

En solig försommarkväll 2011 krockar journalisten och författaren NIklas Ekdal med en motspelare på fotbollsplanen. När han vaknar upp tål han varken ljus eller ljud. Livet blir ett mörker och hösten 2012 står han inte längre ut. Hur jag dog är en omskakande och kompromisslös skildring av ett självmordsförsök och vägen tillbaka till livet.

Det är också en uppväxtskildring där vi får följa Niklas Ekdal från barndomen i Kisa på 60-talet till livet som framgångsrik skribent och älskad familjefar. Med journalistisk skarpsinne lyfter han blicken och undersöker självmordets roll i en civilisation med både bipolära och suicidala drag.

 

Ur Hur jag dog:

En mulen novemberdag tar jag hissen från vindsvåningen på Södermalm ner till källaren. I handen: datorväska med en liter naturell yoghurt av utgånget datum, något dussin pillerburkar, allt giftigt som går att hitta i medicinskåpet.

Sju trappor upp har jag ett liv, visserligen femtio år gammalt men bättre än något jag kunde drömma om som liten. Jag har tre sköna barn med en kvinna som fortfarande älskar mig. Jag har hållit hjärtat och hjärnan igång under ett långt yrkesliv, från Vimmerby Tidning till Dagens Nyheter, från manuell skrivmaskin till TV och internet. Jag har sett nästan hela världen. Skakat hand med tiggare och presidenter. Tagit stora risker men haft mer tur än otur, skrapat ihop mer pengar än jag kan göra av med, har fler vänner än jag hinner träffa.

Mitt liv står på topp. Nu ska jag dö.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
  • ISBN 9789173377744
  • Genre ,
  • Releasedatum 2016-08-10
  • Recensionsdagar 2016-09-07
  • Omfång 250 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Hur jag dog

Det är en mycket modig och klok och självutlämnande och ärlig bok.
Cecilia Hagen, Expressen
När jag läser blir jag just därför djupt berörd också på det strikt personliga planet. Om han så varför inte jag? Vi kan, inser jag, alla förpassas till helvetet, och helvetet är att inte längre få vara intresserad av livet.
Per Svensson, Sydsvenskan