Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Oliver Lovrenski

När vi var yngre

De är unga, fyllda av ångest, hopp och kärlek. Ivor och hans bästa vänner Marco, Jonas och Arjan är sexton år gamla, bor mitt i Oslo och faller djupare och djupare ned i en värld av berusning, våld och kriminalitet. Deras föräldrar är maktlösa, de hatar polisen och socialen har ingen kontroll. Men bandet som de tre unga männen har mellan sig är starkt, kanske starkare än allt.

Det här är en roman om vänskap och hopp, om att växa upp för snabbt och längta efter det en aldrig haft. Vi följer de unga männens vardag genom Ivors dagbok, hans anteckningar där han låter sina tankar och känslor flyta över sidorna. Här finns det hektiska storstadslivets råhet.

Oliver Lovrenskis kritikerrosade debut och uppväxtskildring När vi var yngre berättar om en vardag präglad av våld och kriminalitet, värme och kärlek.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om När vi var yngre

En uppväxtskildring som gör något med dig… en enastående debut.
Ola Faremo Lindholm, VG
...När vi var yngre är en fantastisk samtidsroman från en autentisk röst som verkligen vet vad han pratar om. Det är en berättelse som är svår att lägga ifrån sig och svår att glömma. En roman att förälska sig i.
Brageprisets jury