




Ladda ner presskit: Karin Alvtegen
Karin Alvtegen, Karin Thunberg
Osynligt sjuk
Att drabbas av en obotlig sjukdom mitt i livet är ett hårt slag. När sjukdomen dessutom smyger sig på med diffusa och osynliga symptom blir bördan ännu tyngre. Vården misstänkliggör och ifrågasätter och omgivningen misstror. Det drabbade den framgångsrika författaren Karin Alvtegen när hon för sex år sedan insjuknade i ME, en neurologisk sjukdom som få svenska läkare har kunskap om. Hennes gripande historia berättas här av den prisbelönade journalisten och författaren Karin Thunberg.
Karin Alvtegen beskriver hur det är att leva i ”skuggan av det verkliga livet”, sorgen, men också hur hon funnit nya ljuspunkter när hon väl accepterat att livet förändrats. Generöst och med värme berättar hon om sina nya vänner på nätet och hur nära relationer har förstärkts. Om hunden Selma och det lilla livets små njutningar. Och om hatkärleken till sin rullstol, som förvandlats från fiende till en möjliggörande vän.
Osynligt sjuk berättar hur det är att lära sig leva med en obotlig sjukdom, hur man tvingas ompröva sina livsval och se på dem med nya ögon, något som vi alla skulle behöva göra ibland. Karin Alvtegen är en av Skandinaviens mest lästa och uppskattade författare. Hennes böcker har översatts till ett trettiotal språk, bland andra Skam, Saknad, En sannolik historia och Fjärilseffekten.
- Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
- ISBN 978-91-7809-028-0
- Formgivare In house
- Genre Biografi, Skönlitteratur
- Releasedatum 2019-04-10
- Recensionsdagar 2019-04-24
- Omfång 180 Sidor
Sagt om Osynligt sjuk
”Osynligt sjuk” är framför allt en berättelse om livsinnehåll, livets värde, dess själva essens. Trots att läsningen är tung, bitvis nästan outhärdlig, lämnar jag boken med en enorm känsla av tacksamhet..."
Amanda Svensson, SvD
"Boken ger ett djupt sympatiskt porträtt av Karin A. och hennes kamp med livet och sjukdomen. Karin Thunberg har tagit till sig hennes berättelse med värme, respekt och inlevelse. Den kan läsas av både den som är frisk och den som är sjuk, av anhöriga och personal inom vården. Här finns mycket att lära om livskvalitet, om betydelsen av ett gott bemötande och vad respekt och förståelse betyder."