Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Tania Branigan

Rött minne – Att minnas och glömma Kinas Kulturrevolution

I Rött minne – Att minnas och glömma Kinas Kulturrevolution lyfter Tania Branigan fram aldrig tidigare hörda berättelser från individer som överlevt Maos decennium av galenskap, och låter dessa spränga genom fyrtio år av tystnad. Resultatet blir ett unikt undersökande av Kulturrevolutionen som berättar om hur den forstätter forma och påverka dagens Kina.
 
En 13-årig vakt från det röda gardet njuter av det stora äventyret och kämpar med sin inre tvivel. En tystad kompositör som står inför döden bestämmer sig för att försöka fånga kaoset i sitt skapande. En idealistisk student blir ’likmästare’. Mer än femtio år senare går Kulturrevolutionen som ett djupt ärr genom hjärtat av det kinesiska samhället, och genom dess medborgarnas själar.
 
Stationerad i Peking för The Guardian, insåg journalisten Tania Branigan att detta brutala och turbulenta decennium fortsätter att driva och forma Kina till denna dag. Återkommande förtryck och personliga trauman har lett till en nationell minnesförlust; ärret existerar, för det mesta, i form av en starkt närvarande frånvaro.
 
Rött minne utforskar berättelserna om dem som drivs av rädsla att konfrontera eran – eller längtar tillbaka. Vad händer med ett samhälle där man inte längre kan lita på dem närmast sig? Vad händer med nuet när det förflutna begravs, utnyttjas eller helt har ritats om? Och hur lever man med sig själv, när det värsta är över?

Rött minne utforskar berättelserna om dem som drivs av rädsla att konfrontera eran – eller längtar tillbaka. Vad händer med ett samhälle där man inte längre kan lita på dem närmast sig?

Vad händer med nuet när det förflutna begravs, utnyttjas eller helt har ritats om?

Och hur lever man med sig själv när det värsta är över?

 

Läs pressmeddelande för ”Rött minne” skickat 30/3, 2023

  • Finns som Inbunden, E-bok
  • Originaltitel Red memory - The Afterlives of China's Cultural Revolution
  • ISBN 9789178092888
  • Översättare
  • Genre
  • Releasedatum 2023-04-15
  • Recensionsdagar 2023-05-03
  • Omfång 320 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Rött minne – Att minnas och glömma Kinas Kulturrevolution