Book Cover

Släktfeber

Vid den aktningsvärda åldern av 107 år dör Faster och de närmast sörjande samlas. Nu när släktens mest dominanta kvinna är borta ändras styrkeförhållandena i familjen och under några heta sommarveckor ställs allt på sin spets. Från en gammal hammock i sprucken vinyl sker fördelningen av Fasters saker, från minsta lilla virkade karottunderlägg till hennes fina guldring.

Upp till ytan stiger gamla minnen, men också oförrätter. Försmådda och förbisedda slickar man sina oläkta sår. Men långsamt växer något annat fram. En känsla av samhörighet och tillhörighet. Kanske är en försoning och en familjegemenskap ändå möjlig…

Släktfeber är en kvick, dråplig och absurd berättelse om en familj och den gamla devisen att blod trots allt är tjockare än vatten.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
  • ISBN 9789173370851
  • Genre
  • Releasedatum 2009-03-02
  • Omfång 230 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Släktfeber

Sara Paborn skriver med lätt hand och med humorn stillsamt bubblande strax under ytan. Här finns ett driv i berättandet, en fint utvecklad känsla för pregnanta formuleringar och ett gott öra för dialog.
Svenska Dagbladet
Paborn skriver med stor närvaro, hon har ett sinnligt språk. Sommarvärmen lämnar avtryck i min egen hud. Jag känner fettet i läppstiften, rör vid gräset, småler åt pappan som hänger korkar i en tall för att kunna njuta av en egen korkek.
Aftonbladet

Andra böcker av

Tuppen och havet

av Sara Paborn 2011
På en karg ö utanför sydsvenska kusten, känd för ett par rostiga kanoner och en vit fyr, har lugnet fått ett abrupt slut. En nyinflyttad kvinnlig fotograf har med sig en stridstupp från Mexiko som väcker grannarna i gryningen. För att få stopp på oljudet utan att behöva konfrontera fotografen bestämmer de sig för att försöka fånga en mystisk vit mink som lever vilt på ön. Minkar äter nämligen fjäderfä. Trots att alla sökt sig till ön för att få vara ifred, tätnar snart intrigerna och får alla att involvera sig med varandra på olika plan.