Book Cover

Släktfeber

Vid den aktningsvärda åldern av 107 år dör Faster och de närmast sörjande samlas. Nu när släktens mest dominanta kvinna är borta ändras styrkeförhållandena i familjen och under några heta sommarveckor ställs allt på sin spets. Från en gammal hammock i sprucken vinyl sker fördelningen av Fasters saker, från minsta lilla virkade karottunderlägg till hennes fina guldring.

Upp till ytan stiger gamla minnen, men också oförrätter. Försmådda och förbisedda slickar man sina oläkta sår. Men långsamt växer något annat fram. En känsla av samhörighet och tillhörighet. Kanske är en försoning och en familjegemenskap ändå möjlig…

Släktfeber är en kvick, dråplig och absurd berättelse om en familj och den gamla devisen att blod trots allt är tjockare än vatten.

  • ISBN 9789173370851
  • Genre
  • Releasedatum 2009-03-02
  • Omfång 230 Sidor

Slutsåld.

Sök Bokbörsen eller Adlibris

Sagt om Släktfeber

Paborn skriver med stor närvaro, hon har ett sinnligt språk. Sommarvärmen lämnar avtryck i min egen hud. Jag känner fettet i läppstiften, rör vid gräset, småler åt pappan som hänger korkar i en tall för att kunna njuta av en egen korkek.
Aftonbladet
Sara Paborn skriver med lätt hand och med humorn stillsamt bubblande strax under ytan. Här finns ett driv i berättandet, en fint utvecklad känsla för pregnanta formuleringar och ett gott öra för dialog.
Svenska Dagbladet