Book Cover

Ladda ner presskit: Bodil Jönsson

Tio tankar om arbete

Vi är många som lever med en stor obalans mellan arbete och fritid. De politiska och samhällsekonomiska diskussionerna om arbete är inte till mycket hjälp i våra egna funderingar kring hur vi ska få vardagen att gå ihop. Hur ska vi orka upp till jobbet imorgon, hinna med att lämna barnen på dagis innan det där viktiga mötet och sedan prestera fullt ut hela dagen trots dålig sömn? Och hur gör vi när det outtalat förväntas av oss att vara tillgängliga under helger och semestrar? Hur kommer det sig att vi låter arbetet tar så stor del av våra liv?

Bodil Jönsson tar sin utgångspunkt i våra vardagsliv när hon resonerar om arbetets roll idag. Istället för att söka efter en helhetslösning lyfter hon fram våra olikheter och förespråkar ett sätt att se på arbete som tar hänsyn till våra olika livssituationer, yrken, kompetenser och funktionsförmågor. Tack vare teknikutvecklingen har vi idag bättre möjligheter än någonsin att hitta en nivå som passar oss själva. Istället för att hitta en norm för hur mycket vi ska jobba, hur mycket vi ska investera i vårt arbete och när vi ska gå i pension introducerar Bodil Jönsson begreppet ”lagomarbete” som syftar till att hitta ett läge som funkar för varje enskild individ.

Som alltid vänder och vrider Bodil Jönsson på perspektiven och ger oss nya begrepp och infallsvinklar som får oss att tänka nytt kring hur vi ser på vårt arbete idag.

  • Finns som Inbunden
  • ISBN 9789173377614
  • Formgivare
  • Genre ,
  • Releasedatum 2016-09-08
  • Recensionsdagar 2016-09-21
  • Omfång 140 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Andra böcker av

Tid för tillit och trygghet

av Åke Åkesson & Bodil Jönsson 2020
I drygt två decennier har Bodil Jönsson satt ord på och resonerat kring vår upplevelse av tid, och då framför allt vår känsla av att den inte räcker till. Hur vi ständigt är stressade och frustrerade. Hur vi njuter så lite, trots att vi satsar så mycket på välbefinnande. Och hur vi hinner så lite, trots att vi gör så mycket. Hur vår oro, vilsenhet och villrådighet, ständigt växer. Men vad handlar dessa känslor om egentligen? Författarna menar att vi måste inse att tillvaron inte består av ett enda NU, att de käcka uppmaningarna ”lev i nuet” och ”Carpe Diem” snarare stressar än inspirerar. Tiden bjuder på ständigt nya ”nu”. Tiden räcker visst till!