27 Oct 16.00 – 17.00

Ian McEwan till Internationell Författarscen, Malmö

                             Foto: Casia Bromberg

Författarscenen firar 10 år och med ett besök av en av de mest efterfrågade författarna under åren – Ian McEwan

McEwan är efter böcker som Domaren, Amsterdam, Försoning och Nötskal en av Storbritanniens allra mest ansedda författare, älskad och hyllad av såväl läsare som kritiker. Ian McEwan har också varit verksam som manusförfattare och ett tiotal av hans böcker har också filmatiserats.

Ian McEwan föddes 1948 i Hampshire men tillbringade sin uppväxt i Tyskland, Libyen och Östasien då hans far var utposterad officier. Tolv år gammal kom han tillbaka till England. Han studerade litteraturvetenskap och kreativt skrivande och debuterade på 1970-talet med skräcknoveller, även hans första romaner rörde sig i samma genre. Utöver noveller, romaner och filmmanus har han också skrivit barnböcker och dramatik. 1998 belönades han med Man Booker-priset för Amsterdam och har dessutom nominerats till priset ytterligare sex gånger.

I höst är McEwan aktuell på svenska med romanen Maskiner som jag, ett triangeldrama med en mänsklig robot i 1980-talets London. Ett moraliskt dilemma som obönhörligt avslöjar vad som kan hända när vi människor uppfinner sådant som ligger bortom vår kontroll. En bok som, liksom så ofta i McEwans författarskap, får oss att ställa frågan: Vad innebär det att vara människa?

På Författarscenen samtalar Ian McEwan med författaren Torbjörn Flygt.

I samarbete med Brombergs.

 

För mer information och biljettköp