Nya ljudböcker för guldkant i vardagen!

Dessa ljudböcker finns att tillgå via streamingtjänster som Storytel, Nextory och Bookbeat, och går också att köpa separat hos till exempel Bokus eller Adlibris.

Viktig självbiografisk bok om livet och vardagen med sjukdomen ME

Inläsare: Karin Thunberg


Åsa Beckans bästa, skarpaste och mest tänkvärda krönikor

Inläsare: Åsa Beckman

Bodil Jönsson skriver klokt om samtid, stress och hjärnspöken

Inläsare: Bodil Jönsson

Ian McEwan är tillbaka med Maskiner som jag, ett rafflande triangeldrama

Inläsare: Björn Kjellman

Under belägring är en spännande självbiografisk roman, andra delen i böckerna om Mona.

Inläsare: Marianne Lindberg DeGeer

Gripande roman om plötslig kärlek, förlust och att resa sig igen

Inläsare: Charlotta Åkerblom

 

Pocketnyheter!

Lust

av Esther Perel 2018
Esther Perel skriver om det som tycks vara ett av vår tids vanligaste relationsproblem: sex. Eller snarare: bristen på sex. Bokens fallbeskrivningar och resonemangen kring dem visar olika förhållanden – gamla, unga, homo- och heteropar, gifta, sambor, par med eller utan barn där paret av olika anledningar inte längre har sex med varandra. De vill fortsätta sitt liv tillsammans, de vill inte göra slut och gå vidare med någon annan partner. Det de vill är att återupptäcka lusten till varandra. Det finns inga enkla lösningar och inte heller ett svar som passar alla. Ett återkommande mönster syns dock, nämligen att man i ett parförhållande kan komma varandra för nära, så att den sexuella spänningen försvagas när inga okända sfärer längre finns. Man vet allt om varandra och har inget eget utrymme kvar. Syret tar slut, sexlusten slumrar in. Genom att belysa detta specifika problem inom parförhållanden och visa olika vägar att hantera det ger författaren olika förslag och möjligheter i denna insiktsfulla och läsvärda bok.

Alla suger och det är ingens fel

av Ebba Hyltmark 2019
Med lurarna på och musiken som bästa vän går Li sista terminen i nian, fullt fokuserad på att börja gymnasiet långt därifrån. Då ska livet äntligen börja, på riktigt. Så träffar hon den äldre mannen Sigvard och något med honom får Li att öppna sig, hon känner att deras vänskap är villkorslös och sann. Samtidigt finns plötsligt Max där. Max, den nya killen i klassen med de vackra ögonen som vägrar släppa Lis blick. Den spikraka vägen mot ett nytt liv i framtiden känns inte längre lika självklar.

Hit med flaskan!

av Emma Knyckare 2019
När Emma Knyckare upptäcker att hon är gravid firar hon med en sista snusprilla och sedan förändras livet för alltid. Här tar hon oss med på sin lika panikslagna som fantastiska resa in i mammalivet. Med drastisk humor skildrar hon graviditetens vedermödor och glädjeämnen. Från att svälla upp och se ut som Jabba the Hutt i Star Wars och inte längre få plats på spinningcykeln, till att för första gången höra sin bebis hjärtljud och slutligen få möta lilla Maggan.