Välkommen till vårt pressrum!

Brombergs Bokförlag grundades 1975 och har sedan dess gett ut skönlitteratur i världsklass. Utgivningen består av ett tjugotal titlar årligen och omfattar även facklitteratur. Brombergs har i första hand en internationell profil; författarna kommer från många olika språkområden och kulturer. Men ger även ut en del svenska författare. Sedan oktober 2020 är Brombergs en del av Norstedts Förlagsgrupp.

Söker du efter pressbilder eller omslagsbilder?
Under varje författarporträtt och omslagsbild finns en länk som heter ”Presskit”. Klicka där så laddas en mapp ned allt du behöver. Information kring vår aktuella och framtida utgivning finner du även under ”Brombergs” i Norstedts Pressrum. Här finns instruktioner om hur du kan du ansöka om access för att enkelt kunna beställa recensionsexemplar. I Norstedts pressrum hittar du också våra aktuella pressmeddelanden. Här finns också högupplösta bilder på omslag och författare.

Tredje generationen Brombergs när Casia tar över

Casia Bromberg tar över efter Dorotea som förläggare med övergripande ansvar för Brombergs utgivning. Casia är dotter till Dorotea som är förlagets grundare, och blir därmed en tredje generation som leder förlaget.

Jag tycker att Brombergs utgivning utmärker sig med hög kvalitet utan att vara svårtillgänglig. Vårt signum är att introducera nya röster för en svensk läsarskara. Det hoppas jag kunna fortsätta med”, säger Casia Bromberg.

Om Helen Macdonalds "Aftonflykter"
Ola Larsmo om "Att överleva envälde"
...med sina dubbla kunskaper om såväl det amerikanska samhället som sitt andra hemland Ryssland har Gessen en särskild blick för att urskilja tydliga mönster i hur ”autokratin”, enväldet, monterar ned demokratin.
Dagens Nyheter