Författarporträtt

Petter Alexis Askergren

Petter började läsa sent i livet. Men när han väl fick upp ögonen för litteratur blev den till en av hans stora drivkrafter och en stor inspiration. I boken 16 rader kan man läsa några av Petters bästa texter ackompanjerade av hans egna berättelser om hur och när låtarna kom till.

Rapparen Petter Alexis Askergren är född 1974 i Stockholm. Han slog igenom 1998 med debutalbumet "Mitt sjätte sinne" och blev snabbt svensk hiphops stora stjärna. Petter har under sin femtonåriga karriär haft otaliga hits och vunnit flera grammis, bland annat för Årets textförfattare.

Sagt om Remix

I uppföljaren till den hyllade folkbildningsinsatsen 16 rader fortsätter Petter att med hiphopen som kofot baxa upp dörren till läslustens innersta rum. I förra vändan dekonstruerade han sina egna texter och visade vilka författare som hade inspirerat honom. Här låter han i stället 20 skribenter, journalister och konstnärer tolka några av hans mest kända låtar. Ett litterärt mixtape, om man så vill. Och precis som med en rykande färsk spellista stannar några spår kvar långt efter det att musiken tystnat.
Aftonbladet