Book Cover

Gåvan

Tolvåriga Eira ser en annons i tidningen: ”Kanske är det just hos dig som denna underbara varelse hör hemma? Helt och hållet i porslin, med vaxöverdrag. Hundra procent äkta människohår.”

En halvtimme senare ringer en okänd man på hennes mobil och frågar om hon sett annonsen. Dagen därpå ringer det på dörren och utanför hittar Eira en plastpåse med dockan i.

Så får Eira veta att hennes mamma varit med om en olycka och ligger på sjukhus. Det är bara början på en lång kedja av obehagliga händelser som alla verkar ha med den där dockan att göra. Var kommer egentligen dockan ifrån? Och hur sjutton gör man sig av med den?

Gåvan är en klassisk rysare för mellanstadiets bokslukare. Den passar alla som älskar Ingelin Angerborn, Kristina Ohlsson och Petrus Dahlin.

 

 

 

Ålder: 9-12

  • Finns som Inbunden
  • ISBN 9789173379953
  • Genre , ,
  • Releasedatum 2018-05-17
  • Recensionsdagar 2018-06-13
  • Omfång 150 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Andra böcker av

Pilbergens skugga

av Susanna Lönnqvist 2019
En tidig morgon väcks Signe av ett pickande ljud mot fönstret. Det är en liten fågel med glänsande fjäderdräkt – en signalsångare – som bär med sig meddelandet: Kungen av sten, idag klockan åtta. Utan minsta tvekan packar Signe ryggsäcken med nödvändigheter och beger sig av i den råfuktiga morgondimman. Hon styr stegen mot Grågläntan, där skogen breder ut sig och de spetsiga Pilbergen reser sig i fjärran. I tjugotre dagar har Signe väntat på budet, alltsedan Lumi fördes bort av De Riktiga Störstas hantlangare. Lumi, sagoberätterskan och vattenvändaren, men mest av allt Signes älskade moster, var finns hon nu? Och vad vill de henne egentligen? Hur ska Signe klara sig under den långa ovissa vandringen, även om signalsångaren hittar vägen och Ulltuve håller henne varm?