Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Jonathan Franzen

Här slutar världens ände

Jonathan Franzen är sedan genombrottet med romanen Tillrättalägganden en av den engelskspråkiga världens främsta författare. Med blicken främst fäst på hemlandet USA är han en skarp iakttagare av mänskligt beteende, inte minst ur ett klimatperspektiv.

I denna essäsamling återvänder han bland annat till en av sina stora passioner; fåglar. Boken är en hyllning till deras skönhet och är en uppmaning till oss alla att värna det vi älskar. Träffsäker, lågmäld och full av klokskap ger oss Jonathan Franzen i Här slutar världens ände en välkommen tankeställare.

  • Finns som Inbunden, E-bok
  • Originaltitel The End of the End of the Earth
  • ISBN 9789178090105
  • Översättare
  • Genre , ,
  • Releasedatum 2020-01-08
  • Recensionsdagar 2020-01-29
  • Omfång 240 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Här slutar världens ände

Ibland är det nödvändigt att stanna upp och syna sig själv. På ett skickligt och elegant sätt och med utsökt känslighet i uttrycket förmedlar Franzen djupa insikter i Här slutar världens ände.
Skånska Dagbladet
Franzen skriver både personligt och insiktsfullt och dessutom ibland med en verksam satirisk udd. När han skildrar utmaningarna för människorna och djuren framträder han aldrig som en uppgiven pessimist utan mer som en klarsynt och öppen realist.
Borås Tidning

Andra böcker av

Vägskäl

av Jonathan Franzen 2022
En av USA:s skönlitterära giganter är aktuell med en fristående första del i en kommande trilogi. Vi dras raskt in i svenskättlingarna Hildebrandts hiskeliga familjesaga. Familjefadern är den veke och självcentrerade prästen som försöker parera sin psykiskt instabila och geniförklarade hustru. Deras fyra barn driver den dramatiska historien framåt. Medan Vietnamkriget rasar, och deras land plågas av motsättningar, pendlar de mellan syskonkärlek och upprivande rivalitet. Och deras livsöden kastas mellan lyckorus, förtvivlan och svek. Med elegant lätthet och mästerlig berättarkonst får Jonathan Franzen oss att förstå våra mörkaste drivkrafter, vår egen tid och historiens gång.