Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Yolanda Aurora Bohm Ramirez

Ikon

I Ikon tas läsaren med på en poetisk resa i spoken word-poeten Yolanda Bohms vidunderliga värld. Vi får följa med från barndomen i orten, till dans på barrikaderna och vidare ut i rymden i en kamp för att vara sig själv fullt ut.

Vi möter rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap. En kraftfull debut och ett skoningslöst manifest för frihet.

Jag är drottning i mitt klubbland
över mina öron skuldsatt 
kan inget om resurshantering 
skiter hårt i skuldsanering
äter min mat med guldpanering

Inget pris kr Inkl. moms Fraktkostnader tillkommer

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus, Adlibris eller Storytel

Sagt om Ikon

Det är den närmast fysiska energin som gör den här boken. Det är en kraft som har erövrats genom förtvivlat storhetsvansinne. Yolanda Aurora Bohm Ramirez är alltså paradoxal och hysterisk och aggressiv och rolig och kommer förmodligen att krasha rakt in i en ny vägg av verklighet en vacker dag, precis som alla aggressiva och roliga människor gör, gång på gång. Sen skakar de dammet av sig och fortsätter gasta och gapa.
Aase Berg, Dagens Nyheter
Här finns ingen “poesi”, ingen ansats, utan ett organiskt ordflöde, som tycks rusa ur fingrarna snarare än att medvetet konstrueras. Sådant kräver grundligt förarbete och finkalibrerat gehör.
Martina Montelius, Expressen