Book CoverBook Cover

Nix

Plötsligt är Samuels sedan länge försvunna mor på löpsedlarna och i tv-nyheterna. Hon har genomfört en politisk aktion som delar USA i två läger. Vem är hon egentligen? Och varför övergav hon Samuel för alla dessa år sedan?

En nix kan framträda i olika skepnader. Inom norsk folktro ger den sig till känna i form av en vit häst som stjäl barn. I Nathan Hills debutroman står nix för allting du älskar som en dag ska försvinna och ta med sig en bit av ditt hjärta.

För Samuel, professor och författare, är nix hans mamma Faye. Han har inte träffat henne sedan hon övergav familjen när han var liten pojke. Nu har hon plötsligt dykt upp i hans liv igen i form av svarta rubriker på löpsedlarna, på TV-nyheterna och i debattforum på internet. Hon har begått ett brott som tycks elda upp stämningarna i ett redan politiskt delat land. I nyhetsrapporteringen utmålas hon som en radikal hippie med ett smutsigt förflutet, men så vitt Samuel vet är hon en helt vanlig kvinna från en välbärgad förort i Mellanvästern. Nu sitter hon i ett häkte i Chicago och står inför flera allvarliga anklagelser.

Samuel bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt. Hans sökande efter sanningen om sin mamma tar honom tillbaka i tiden. Från villalivet i förorten, till New York och 68-upproren i Chicago och vidare till Norge, nix hemland. Det blir en resa som blottlägger hemligheter och förluster och tecknar ett porträtt av ett USA i radikal förändring.

Nix är ett omskakande, humoristiskt och välskrivet drama om familjehemligheter, förluster och om betydelsen av kärlek och något att kalla hem i en omvälvande tid.

  • Finns som Inbunden, E-bok
  • Originaltitel The Nix
  • ISBN 9789173377300
  • Översättare
  • Genre
  • Releasedatum 2017-08-09
  • Recensionsdagar 2017-09-13
  • Omfång 600 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Nix

Nix är en satirisk valroman som Trumps Amerika förtjänar.
The Huffington Post
En tragikomisk berättelse om ilska och hyckleri i Amerika. Nathan Hill är en mästare.
John Irving