Book Cover

Tills det dödar oss

Becky, Harry och Leon lämnar London i en Ford Cortina och med en resväska full av pengar. De drar från svartsjuka pojkvänner, meningslösa jobb, uppgivna föräldrar och galna knarklangare. De flyr från tristessen i sydöstra London där de växt upp. Tills det dödar oss skildrar en grupp unga människor som ser sin stad förändras. Långt från de nyrenoverade husfasaderna, de trendiga butikerna och hippa barerna lever de sina liv. På mörka bakgator och stökiga klubbar drömmer de om en annan framtid.

Harry och Leon säljer droger till rika affärsmän och Becky vill bli dansare men försörjer sig som erotisk massös. De slits mellan självförtroende och självhat, ensamhet och begär, framtidsdrömmar och rädslan att aldrig få någonting gjort. Kritikerhyllade rapparen och poeten Kate Tempest tar oss med till det moderna Londons bultande hjärta. Tills det dödar oss är en ung och rå roman om kärlek, vänskap, droger, drömmar och sex. Med ett sällan skådat berättardriv och en unik språklig begåvning har Tempest skrivit en omskakande generationsroman.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Tills det dödar oss

"Tills det dödar oss" är en generationsroman i den klassiska bemärkelsen, för tiotalets och gig-ekonomins unga storstadsbor. Men också på det viset att generationerna får finnas sida vid sida. Läsaren lär känna varenda bifigurs mamma och pappa, mor- och farföräldrar. Ett fint grepp som visar Tempests respekt och förståelse för sina karaktärer: ingen föddes som homofob eller svartsjuk pojkvän, alla har sin historia
Kulturnytt
Thrillingly good … So vivid it’s as if you had a state-of-the-art Blu-ray player stuffed into your brain.
New York Times