Book Cover

Ladda ner presskit: Ian McEwan

Dagdrömmaren

Peter är tio år. En vanlig pojke i en vanlig familj. Vuxna brukar säga att han är ett ”besvärligt” barn. Peter förstår inte vad de menar. Han känner sig inte alls besvärlig. Kanske är det för att han är så tyst och för att han tycker om att vara för sig själv.

Men det är då allt möjligt och omöjligt spännande händer inom Peter. Som att hans lillasysters dockor börjar prata med honom. Och att han kan smörja bort sin familj med borttagningskräm. Eller smyga runt som familjens gamla katt en dag.
Som Dagdrömmaren är Peter en helt annan Peter. En alldeles ovanligt fantasifull och märkvärdig pojke.

Ian McEwan, en av Storbritanniens största nutida författare, har skrivit denna samling berättelser för barn med lika delar humor och absurda betraktelser som perfekt balanserar mellan kittlande obehag och skratt. Originalutgåvan utkom 1994.

  • Finns som Inbunden
  • Originaltitel Daydreamer
  • ISBN 9789173377973
  • Översättare
  • Genre ,
  • Releasedatum 2016-08-10
  • Recensionsdagar 2016-09-07
  • Omfång 136 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Dagdrömmaren

Lika otroligt och roligt som något av Roald Dahl
Ian McEwan

Andra böcker av

Uppdrag Sweet Tooth

av Ian McEwan 2012
London 1970-tal. I Europa hotar oljekris och kalla kriget kastar sin mörka skugga över västvärlden. Efter Vietnamkriget och i efterdyningarna av den vänstervåg som svept över Europa efter 1968 behöver man en motbild. På MI5:s huvudkontor pågår förutom rent underrättelsearbete även ett mer sofistikerat propagandaarbete. Som en del i det har man inlett Operation Sweet Tooth där man genom generösa stipendier rekryterar intet ont anande skönlitterära författare i hopp om att de med sina romaner ska bidra till denna motbild.

Maskiner som jag

av Ian McEwan 2020
London 1980-tal. Charlie och Miranda är grannar, men också ett par. Han hoppar mellan jobb, utan någon egentlig inriktning i livet. Hon är en målmedveten student. Men Miranda visar sig bära på en mörk hemlighet. Allting avslöjas när Charlie köper Adam, en mänsklig robot. Adam är så nära en människa man kan komma, både till det yttre och det inre. Han har till och med sex med Miranda och kan röras till tårar. Snart kastas dessa tre in i ett triangeldrama med stora konsekvenser.