Book CoverBook Cover

Var snäll mot djuren

En naken, poetisk och mörk roman om moderskap och skilsmässa. Författaren belönades med Bragepriset (Norges motsvarighet till Augustpriset) 2016.

De är en liten familj på tre, men mamma och pappa klarar det inte längre och de måste dela den treåriga dottern mellan sig. Omgivningen, allt från väninnor till familjeterapeuter, kommer med hjälpande ord: bodelning, medling, anknytning, transitfas. Barn är starka, de klarar förändring. Karen lyssnar till de goda råden som den moderna kvinna hon är, samtidigt som hela hennes inre gör uppror. Nej, barnet är mitt. Det är jag som barnets mor och en mor ska vara med sitt barn.

En rå och upprivande roman om att befinna sig i ruinerna av ett äktenskap och som ställer frågan om rollen som mamma är knuten till att leva i en kärnfamilj. Vem är Karen de veckor dottern är hos sin pappa?

  • Originaltitel Vër snill med dyrene
  • ISBN 9789173379007
  • Översättare
  • Genre
  • Releasedatum 2017-08-07
  • Recensionsdagar 2017-09-06
  • Omfång 208 Sidor

Inget pris kr Inkl. moms

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus eller Adlibris

Sagt om Var snäll mot djuren

Var snäll mot djuren är en svart och rolig, liksom skarpladdad roman om något nästan förbjudet. Moderna kvinnor ska helt enkelt inte ha så här djuriska moderskänslor, det går ju emot alla jämlikhets-strävanden, alla rådande normer om föräldrarnas lika värde. Men samtidigt är den just i sin hämningslöst mono-mana partiskhet den bästa skilsmässoskildring jag läst.
Aftonbladet
Den norska författaren Monica Isakstuen har skrivit en nattsvart, nervig, stilistiskt urstyv roman om vad som händer när en familj går sönder./.../Att hon också är poet märks på hennes förmåga att skala bort onödiga ord. Textlängderna varieras. Ett par rader på en sida, några korta stycken eller kapitel på andra. ändå blir så mycket sagt.
Göteborgs-Posten